18 Ağustos 2017 Cuma

Saça Keratin Bakımı

Keratin ile saç bakımı yapmak oldukça önemlidir. Fakat özellikle son yıllarda aşırı yaygın hale gelen formaldehit kullanımı ile yapılan keratin saç düzleştiren işlemlerden uzak durmanız ve doğal keratin bakım yapmanız gerekmektedir. bu 2 keratin bakımı arasında dağlar kadar fark bulunmaktadır. Bundan kaynaklı sizlere keratin , keratin bakımı nasıl yapılır, saç keratin bakımı ve keratin markaları hakkında bilgi içeren bir yazı hazırladık. İyi okumalar dileriz. 


Keratin

Saça Keratin Bakımı

Keratin  kısaca lifli bir proteindir. Keratin, epitel hücrelerini hasar veya stresden koruyan yapı taşıdır. Keratin suda ve organik çözücülerde son derece dayanıklı bir malzemedir. İnsan cildinin dış tabakasını oluşturan anahtar yapı malzemesidir . Ayrıca keratin saçlarda ve tırnaklarda , hayvanların boynuz ve ayaklarında(toynaklarında) bulunmaktadır. Keratin bu kadar yaygın bulunma sebebi bu bölgeleri korumak güçlendirmek gelişiminde yardımcı olmaktır. Fakat bazı durumlarda bu bölgelerdeki keratin azalmaktadır.  Keratin azalmasına neden olan etkenler;


  • Kimyasallar, toksit maddeler, deterjanlar vb. ürünler
  • Rüzgar, güneşin UV ışınları, su , hava kirliliği, sıcak ve soğuk hava gibi çevresel etmenler
  • Saçların fazla yıkanmasından kaynaklı su ile beraber saçlardaki keratinin sıyrılması

Bu etkenlere veya bunlara bağlı bir çok etkene maruz kalan cildimiz, saçlarımız ve tırnaklarımızda keratin eksilmesi durumunda bu bölgeler yıpranmaktadır. Bundan kaynaklı keratin bakımları oldukça önemlidir. Biz sizlere bu yazıda sadece saç yapılan keratin bakımlarından bahsedeceğiz. Aşağıda detaylı bilgiler yer almaktadır. 

Keratin Bakımı Nasıl Yapılır


Bilgilendirme adına size formaldehit içeren keratin bakımını da formaldehitsiz olan keratin bakımını da aktaracağız. Öncelikle size sıvı , krem olan ve içerisinde formaldehit ve paraben olmayan keratin bakımını aktaracağız.
Sıvı keratin saçlarınıza banyoya girmeden yarım saat veya 40 dakika önce sürülmelidir. Keratinin saçlara iyice nüfuz etmesi için taranabilir. Ardından banyo yaparken her zamanki gibi saçlarınızı yıkayabilirsiniz. Sıvı keratin ile yapacağınız bu işlem saçlarınızı düzleştirmez fakat saçlarınızı  besler ve korur.
Formaldehit içeren keratin bakımları genelde salonlarda yapılmaktadır. Saçlarınız demet demet ayrılır ve saçlarınıza keratin sürülür ardından ısı yardımı ile saçlarınız düzleştirilir. Bu düzleştirme işleminde size ve yapana maske takılır. Çünkü saç düzleştiren keratin içerisindeki formaldehit zararlı madde açığa çıkarmaktadır. Evet düz saçlara kavuşabilirsiniz fakat sağlığınızdan vazgeçiyorsanız.

(kaynak: https://keratinweb.wordpress.com/2017/08/01/keratin-complex/#more-784)
Yukarıda aldığımız alıntıda sizlere formaldehitli formaldehitsiz keratin hakkında oldukça doğru bilgiler vermişlerdir.  Buna ek olarak biz sizlere aşağıda saça keratin bakımı başlığı altında keratin maskesinin hazırlanışını da aktararak kullanılan malzemelere olan merakınızı gidereceğiz. 

Saça Keratin Bakımı


Keratin bakımı yapmadan önce saçların temiz olması gerekmektedir. Bundan kaynaklı saçlarınızı SLS ve paraben  içermeyen bir şampuan ile yıkmalısınız. Ardından keratin bakımı işlemine geçebilirsiniz. Keratin bakımı kuru ve boyalı saçlara, yağlı saçlara uygulanabilmektedir. Bu açıdan herhangi bir sakınca yoktur. Keratin bakımı aşağıda verilen vitaminler, keratinli saç maskesi ve doğal keratin karıştırılması ile elde edilir. Saçlara sürüldükten yarım saat sonra saçlar tekrar yıkanmalıdır. Çünkü keratin maskesi doğal yağları da içerisinde barındırmaktadır ve saçları uzun süre yağlı bırakmak doğru değildir.



  • iki yemek kaşığı doa keratinli saç maskesi
  • Saf  keratin (250 ml saçlarınız uzun ise daha fazla koyabilirsiniz.)
  • B5 ve E vitamini 
  • Bulabilirseniz H ve F vitaminleri de karışıma eklenebilir( vitaminler saçlarınızı  hem yumuşatacak hem de saçlarınızı içerdikleri antitoksidan ile koruyacaklardır.) 



Keratin Markaları


Davines  , Natura keratin, Bio keratin, Fix Nano ve Doa gibi markaların keratinleri doğal ürünler ile yapılmıştır. Fakat bizlerde sizler gibi bu markalar hakkında bilgileri internetten elde etmekteyiz ve sizler alırken daha dikkat etmek zorundasınızdır. Keratin maskeleri içerisinde formaldehit, paraben gibi malzemeler bulunuyorsa sakın kullanmayın. Çünkü bu malzemeler yukarıda da anlatıldığı gibi saçlarınıza zarar veren kimyasallardır. Bundan kaynaklı saçlara ve genel sağlığınıza zarar verebilmektedir.



Saç Botoksu yazımıza da bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder