18 Ağustos 2017 Cuma

Sağlıklı Saçlar


Saç bakımı önemli olduğu kadar sağlıklı saçlar da önemlidir. Saçlarınıza bakım yaparken daha güzel görünmesini sağlamak ilk hedef olsa da saç sağlığını korumayı da ihmal etmemek gerekmektedir. Bundan kaynaklı saçlara şekil verirken dikkat etmek, saç ürünlerini bilinçli kullanmak ve beslenmenize dikkat etmeniz gerekir. Aşağıda bu konular ile ilgili bazı bilgiler yer verilmiştir. İyi okumalar dileriz. 
Sağlıklı Saçlar

Sağlıklı Saçlar için Yapılması Gerekenler


Saçınız donuksa, yıpranmışsa veya boya ve kimyasal madde kullanımından zarar görürse,   daha sağlıklı saçlar elde etmek için çaba göstereceksiniz. Sağlıklı yıkama ve şekillendirme alışkanlıklarını kullanmak, sert saç bakımlarından kaçınmak ve sağlıklı  bir beslenmenin tadını saçınızın bir süre sonra tekrar sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Veya tüm bunlar olmadan önerilerimize kulak asarak saçlarınızın hiç bir zaman sağlığının bozulmamasını sağlayabilirsiniz. 

Sağlıklı Saçlar için Saç Bakımı



  • Sağlıklı saçlarında , saç bakımının da ilk adımı saçların yıkama rutini değiştirmekten geçer. Saçlarınızı her gün yıkar mısınız? Bu, saçlarınızı parlak ve sağlıklı tutmak için saç derisinin ürettiği yağları yıkadığınız anlamına gelir. Her gün yıkamak, yağlı saçlara da yol açabilir, çünkü yağlarınızdaki saçlarınızın sıyrılması, yağ bezlerinin aşırı üretimine neden olur. Bunun yerine şu rutini deneyin:
Saçlarınızı haftada sadece üç veya dört kez yıkayın. Saçlarınıza yıkamalar arasında bir mola vermek, dengeyi yeniden kuracaktır. İlk hafta için biraz yağlı olabilir, ama saçlarınız yakında her zamankinden daha sağlıklı ve canlı görünecektir.
Saç kremi soğuk su ile durulayın. Sıcak su saçlarınızda   bölünmüş uçlara ve kıvrılmaya yol açabilir. Saç kremi soğuk su ile durulama, parlak, hacimli saç ile sonuçlanan kütikülü mühürler.
  • Saçını nazik davranın , saçlarınız  kırılgandır ve sağlıklı kalmak için özenle tedavi edilmelidir. Saçınızı yıkadıktan sonra nazikçe havlu ile kurulayın.   Fırça yerine bir tarak kullanın. Fırçalar saçlarda zorlamaya ve kırılmasına neden olabilir. Kırılmayı önlemek için dişli bir tarak kullanın.
  • Isı şekillendirme cihazlarını dikkatli kullanın. Elinizde özel bir durumunuz olmadıkça saç kurutma makinenizi, saç düzleştiricinizi, saç maşasını   atın. Saçınıza ısı uygulamak zarar verebilir, bu nedenle saçınızın havasını kurumasına izin vermek en iyisidir. 
  • Ev yapımı tedaviler kullanın. Bir yumurta sarısı ve zeytin maskesi, sirke durulama ya da sade yoğurt ya da ekşi kremi saçlarınızın sağlığı için ideal kaynaklardır. Talimatlar için çevrimiçi arayın.
Yumurta yağı (Eyova) kullanın: Yumurta yağı Omega-3 yağ asitleri, antioksidanlar ve kolesterol içerir ve saç dökülmesi,   saç beyazlaması ve kıvırcık saç gibi saç problemlerine tam bir çözüm gibidir. 

Sağlıklı Saçlar için Bitkisel ve Doğal Bakım 


Doğal saç bakım ürünlerini kullanın. Ticari saç bakım ürünleri harika sonuçlar vaat ediyor, ancak genellikle saçlarınızı kurutan ve gevşek veya sıkıcı görünmesini sağlayan maddeler içeriyorlar. Saçları besleyen otlar, yağlar ve kremler ile yapılan ürünlere geçerseniz muhtemelen hemen bir fark fark edeceksiniz.
Şampuanların çoğu, doğal yağları saçlarınızdan kesen ve kıvrımlara  neden olan sülfatlar adı verilen güçlü temizleyicilerle yapılır. Temizleyici otlar ve yağlarla hazırlanan doğal, sülfatsız bir şampuan seçin.  En az miktarda kimyasal için hiç şampuan kullanmayın.
Aloe, hindistan cevizi yağı, shea yağı ve diğer saf maddelerle yapılan bakım ürünleri saçınıza nem katıyor ve sağlıklı  görünmesini sağlıyor. 
Saç yağı tedavinizi verin . Saçınızın yumuşaklığını ve parlaklığını geri kazandırmak için köklerine, şaftınıza yağ uygulayın ve özellikle haftada birkaç kez ipucu uygulayın. Kremi, saç kremi yerine veya saçınız zaten kuruduğunda kullanabilirsiniz. Birkaç haftada bir kez, kendinizi aşağıdaki gibi derin bir iyileştirme tedavisi verin:
  • Saçınıza zeytinyağı veya badem yağı sürün.
  • Saçınızı duş başlığı veya plastik örtü ile örtün.
  • Yağın saçınıza 2 saat ya da gece boyunca oturmasına izin verin.
  • Su berrak hale gelene kadar soğuk su ile durulayın, sonra şampuanlayın ve kurulayın.

Sağlıklı Saçlar için Maske 


Aloe saç maskesi yapın. Bu saçınızın parlak görünmesine yardımcı olacaktır; ayrıca saç sağlığını da iyileştirir. Haftada iki kez kullanın.  Şeffaf jele ulaşmak için bir aloe yaprağı alın ve dışını soyun. Aloe jeli tüm saçınıza uygulayın.  10 ila 15 dakika bekletin.  Daha sonra aloe'yi su ile yıkayınız.

Sağlıklı Yaşam , Sağlıklı Saçlar 


Saçınızı besleyen besinleri yiyin. Bol miktarda protein, B vitamini, demir ve omega-3 içeren dengeli bir diyet saçlarınızın mümkün olduğunca kalın ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur.
  • B vitamini saçı kalın ve güçlü tutar. Yeterli B vitamini almak için bol bol meyve, sebze ve fındık yiyin.
  • Demir ve protein almak için sığır eti, tavuk, domuz eti, balık ve lahana ve ıspanak gibi yapraklı yeşillikleri yiyin.
  • Somon, ceviz ve avokado, saçlarınızın parlak ve sağlıklı kalmasına yardımcı olan mükemmel omega-3 kaynaklarıdır.

Diyetinizi, saçı güçlendirmek için tasarlanmış vitaminlerle tamamlayabilirsiniz.Saçınızı elementlerden koruyun. Cildinizi güneşten, rüzgardan ve soğuk sıcaklıklardan koruyacağınız gibi, saçlarınızı da korumanız gerekir. Yapmazsanız, zamanla kuruyacak ve kırılgan hale gelecektir. Bundan kaynaklı önerilerimiz sağlıklı saçlar için altın değerindedir.


Bakımlı Saçlar  yazımıza da bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder