18 Ağustos 2017 Cuma

Saç için Bitkisel Yağlar

Saç bakım yağları hakkında sizlere aşağıda bir alıntı vererek bilgilendirmede bulunacağız. Bu sayede hem keratin yağına hem de argan yağına değinmiş olacağız. Bu 2 doğal yağ saç bakımında son derece popüler yağlar arasındadır. Umarım bize olduğu kadar size de bu yazı yardımcı olacaktır. 


Saç Bakım Yağları

Saç Bakım Yağları
Doğal yağlar saçınıza nem katacak ve parlaklaştıracak, kafa derisini besleyecek, kuru, pullanmış cildi arıdıracak, kepekten kurtulmaya yardımcı olacaktır. Ayrıca saçlarınızın sağlıklı uzaması için katkı sağlayacaktır. Doğal yağlarla bakım yapmak hem maddi açıdan size yarar sağlayacak hem de daha güvenilir bir uygulama olacaktır. Doğal yağların size saç bakımında zarar verme ihitmali çok düşüktür. Bazı doğal yağlar alerji yapabilmektedir. Ama bu sizden kaynaklıdır.
Aşağıda sizlere saç uzatan yağlardan; zeytin yağı, nar tohumu yağı, avakoda yağı, jajoba yağı, argan yağı, keratin yağı kullanımlarından ve yararlarından ayrıntılı olarak bahsederek nasıl kullanmanız gerektiği aktarılacaktır. Kendinize uygun yapı seçerek gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.



Saç Uzatan Yağ

Saç uzatmada en doğal yöntemler arasında doğal bakım yağlarının kullanılması vardır. Zeytinyağı bu yağlardan en yaygın kullanıma sahip olan doğal yağdır. Akdeniz ürünü olması ve her evde bulunması yaygın kullanım sebepleri arasındadır. Saç derinize zeytinyağı ile masaj yapmak, bakterilerle savaşacak ve yumuşak pürüzsüz saçlarla sahip olmanızı sağlarken saçların daha hızlı ve sağlıklı uzamasına da katkı sağlayacaktır.

Nar tohumu yağı; daha çok ince telli saçlarda kullanılmaktadır. Yüksek miktarda punicic acid içerir; saçlarınız canlandırır , saç tellerinizi kalınlaştırır ve parlak görünmesine katkı sağlar. Ayrıca, kimyasallara ve diğer zararlı toksitlere karşı savaşarak saçlarınızı korur.


Saç Gürleştiren Yağlar

Saç uzatmada kullanılan doğal yağlar gibi saç gürleştirme de de kullanılan doğal yağlar vardır. Bunlar arasında avakado yağı ve jajoba yağı bulunmaktadır.
Avokado yağı ; proteinler, sağlıklı yağlar, amino asitler ve A, D, E ve B6 vitamini içerir. Proteinler, saçınızın kütiküllerinde bulunan hasarlı onarmada yardımcı olurken. Vitaminler saçlarınızı dış etkenlere karşı koruyacaktır.

Jojoba yağı; A, E ve D vitaminleri bakımından zengin olup, tüm saç türleri için mükemmel bir saç bakım ürünüdür. Bu ürün şampuanlar ve saç ürünleri bulunmaktadır. Saçlarınızı gürleştirmede etkilidir.

Argan Yağı

Fas yağı olarak geçen argan yağı ; olgun meyvelerin tohumlarından elde edilen nadir şifa ürünleri arasından bulunmaktadır ve Fas’ta yetişen ağaçlardan elde edilir. Argan yağı şifa verici etkileri içerdiği maddelerden kaynaklıdır. Argan yağı içerdiği etken maddeler;
  • A vitamini 
  • E vitamini 
  • Antioksidanlar 
  • Omega-6 yağ asitleri 
  • Linoleik asitle doludur. 
E vitaminden , sağlıklı cilt ve saçları teşvik ederken hücre üretimini artırmaya yardımcı olur. Bu nedenle kozmetik şirketleri, yüksek kaliteli anti-aging, saç ve cilt bakım ürünlerinde argan yağı kullanmaktadır.Antitoksidanlar saçlarınızı ve saç derinizi korur ayrıca omega 6 asitleri sayesinde saç derinizi temizler. Linoleik asit saçlarınızda meydana gelebilecek saç derisi hastalıklarına karşı sizi korumaktadır. 

Keratin Yağı

Keratin aslında vücudumuzda bazı yerlerimizde bulunan bir proteinin adıdır. Keratin yağı en çok saçlarda olmak üzere tırnaklar ve dişlerde kullanılmaktadır. Keratin yağı piyasada oldukça yaygın olmasına rağmen doğal olan keratin yağının alınması ve kullanılması gerekmektedir. Saçlarımızda ki esnek yapı keratin sayesinde oluşmaktadır. Bu nedenle saçlarımızın kırılmaması ve rahat şekil verilmesi adına keratin yağı oldukça önemlidir. Özellikle saçlarını çok sık boyatan, saçlarına çok fazla şekil veren insanların büyük sorunlarından biri saçlarında bulunan keratin proteininin azalmasıdır. Keratin yağı saçlarda yitirilen keratinin geri kazandırılması açısından da önemlidir. Saçlarınıza keratin yağını duştan yarım saat önce uygulamanız yeterlidir. (kaynak: sacdokulmesivebakimi.wordpress.com/2017/08/03/sac-bakim-yaglari/) 

Kaynakça: https://www.luxyhair.com/blogs/hair-blog/the-5-best-oils-for-your-hair
https://keratinyagi.blogspot.com.tr/2017/08/sac-bakimi-yaglar.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder