18 Ağustos 2017 Cuma

Bakımlı Saçlar


Bakımlı saçlar her kadına şık bir görünüm kazandırmanın yanında özgüven için de gerekli bir durumdur. Bundan kaynaklı dalgalı saçlara bakım, saç düzleştirme ve parlak saçlara kavuşmanız açısından bilgiler vereceğiz. Yazımızın saç bakımınızda yararlı olması dileğiyle iyi okumalar dileriz. 

Saç Bakımı 



Bakımlı Saçlar
Görüntünüze uygun saç kesimi için kuaförünüze güvenin ve kendinizi ona bırakın… İster inanın ister inanmayın bacak bacak üstüne atıp, kuaförünüze müdahale etmediğinizde kesim sonrasında farklı bir görüntüye kavuşabilirsiniz.    Saçlarınızın yapısını anlatın: Saçlarınızı boyatmadan, düzleştirmeden veya perma yaptırmadan önce, saçlarınızın yapısıyla ilgili kuaförünüzle konuşun. Bu uygulamaları daha önce yaptırdıysanız ve herhangi bir sorunla karşılaştıysanız anlatın. Böylece kuaförünüz saçınıza uygulayacağı malzemelerle ilgili daha kolay karar verebilecektir.


Yeni renkle canlanın: Saçlarınızı yıkamadan önce güçlendirici ürünler kullanın. Her yıkamadan sonra saçlarınızın rengi giderek solar… Haftada iki kere saç rengini artıran ve kökleri güçlendiren bir şampuanla masaj yaparak uygulayın ve sabah yıkayın. Saçlarınızı boyatmadan önce daha önceki boya artıklarından kurtulun ve sonrasında yeniden boyatın.

Evde Dalgalı Saç Nasıl Yapılır ? 

Bazı kadınlar saçlarını düzleştirmek isterken bazı kadınlar saçlarınızı dalgalı sever veya dalgalı yapmak için uğraşır. Dalgalı saç için fön kullanırken düşük ayarda kullanmaya özen gösterim. Saçlarınızı  kıvırcık hale getirirken kuru olmasına dikkat edin. Gerekirse ısı koruyucu kullanın. Cansız saçları 3 - 5 cm genişliğinde ayırarak şekillendirmeye çalışın. Eğer saçlarınızı kurutma makinesine sokacaksanız 30 dakikadan fazla beklemeyin.  Saçlarınızı  3-5 cm genişliğinde ayırın. Daha sonra iki , üç veya daha fazla parmağınıza dolayın ve bir saç tokası ile tuturduktan sonra  fön makinesiyle 10 dakika kurutun. Tokaları çıkartın ve şekillendirin. Her zaman dalgalı saçlar kullanılmayabilir. Yeni model bigudilerle saçlarınıza dalga kazandırabilirsiniz. Kumaş bigudileri seçerseniz saçlarınızı diplerine kadar sarabilirsiniz.

Saç Düzleştirme



Kıvırcık saçları düzleştirmek çoğu kadın için ciddi bir iştir. Hatta bu sebepten kaynaklı hiç de sağlıklı olmayan Brezilya fönü veya keratin yüklemeleri yaptıran kadınların sayısı hiç de az değildir. Saçlarınızı düzleştirirken, saçlarınızın tamamen kuruduğundan emin olun. Saçlarınızın nemli kalması düz şeklin çabuk bozulmasına neden olur. Aslında önermesekte en azında formaldehit uygulamaları yerine fön çekmeniz daha uygundur. 1600 watt”lık bir fön makinesi, hızlı ve güçlü kurutma sağlayarak, kalıcı ve etkili fön sağlar. Aşırı sıcak havanın saçlarınıza zarar vermediğini mutlaka kontrol edin. Standart fön makinelerinden daha uzun süre kalıcılık sağlar. Yandaki saçlarınızı şekillendirmeniz zor oluyorsa ıslak veya kuru saçlar için olan saç şekillendiricilerden kullanabilirsiniz.

Saçları hızlı bir şekilde düzleştirmenin diğer bir yolu da ütülemektir.  Eski bir yöntem olarak çoğu kızımız saçlarını bu yöntem ile biraz yakmıştır.  Saçlarınızı parmaklarınızla düzleştirerek fönleyin. Saçlarınız kuruyunca düz bir fırça ile tarayın, varsa parlatıcı veya sprey uygulayın. En sonunda 3-4 cm”lik kısımlar halinde düz bir zeminde ütü uygulayın. Bu yöntemle saçlarınız 2-3 gün düz kalacaktır.


Parlak Saçlar Nasıl Elde Edilir ? 



Saçlarınızın parlak kalmasını istiyorsanız saçlarınızı daha az yıkayın ve saçlarınızdaki doğal yağların görevini yapmasına izin verin. Bu yağlı saçlar ile gezeceksiniz anlamına gelmemektedir.  Saçlarınız yağlanmadıkça her gün yıkamayın. Saçları her gün şampuanla yıkamak saçları koruyan, besleyen ve parlak gösteren doğal yağını yok eder. Eğer saçlarınız kuru, yıpranmış ve boyalı ise saçlarınızı 2 gün yıkamayın. Eğer saçlarınız normalse bir veya iki gün yıkamayabilirsiniz. Saçlarınız şeklini kaybediyorsa sadece su ile durulayabilirsiniz. 


Bakımlı saçlara sahip olmak için verdiğimiz kısa öneriler diğer yazılarımız ile son derece sağlıklı ve canlı saçlara kavuşmanızı sağlar. Bu açından blog sayfamızda diğer yazılarımıza bakarak bakımlı saçlar elde edebilirsiniz. 



Saç Bakım Ürünleri ve Saç Kozmetikleri yazımıza da bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder