18 Ağustos 2017 Cuma

Saç Botoksu

Saç botoksu hakkında hazırladığımız yazımızda alışılmışın dışında bir içerik ile karşınıza çıkacağız. Saç botoksu nedir? , saç botoksu faydaları, saç botoksu nasıl yapılır?, keratin bakımı ve keratin botoksu başlıkları altında sizlere bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Saç Botoksu Nedir ? 

Saç Botoksu Nedir ?

Botulinum toksini adı verilen bir madde kullanan ve saçlara ısı uygulanarak yapılan saç botoksu işlemi kadınların genelde saçlarını düzleştirmek adına kullandıkları bir ürün haline gelmektedir. saç botoksu işlemi saçları yoğun ısı altından düzleştirdiği için zararlıdır. Fakat bazı kaynaklar saç botoksu işlemini saçlar açısından faydaları görmektedir. Aşağıda saç botoksu faydaları hakkında bilgiler verirken bizim bu konuda neden olumsuz bir tavır sergilediğimizi size uygun bir şekilde aktaracağız.



Saç Botoksu Faydaları


Saç yapar parlak ve ipeksi yapmaktadır. ( Gerekli kimysallar ile yapay bir parlaklık ve yumuşaklıktır)
Saçları düz bir hale getirdiğinden kaynaklı kıvırcık ve dalgalı saçlı kadınların kurtarıcısıdır. Fakat yoğun ısı uygulana bu işlemler saçların genel yapısına zararlıdır.  Burada mesele zaten yoğun ısı ve saçın doğal yapısını uymayan kimyasal maddelerdir. Bizler bu işlemler ister brezilya fönü, ister keratin yüklemesi isterse de saç botoksu olarak anılsın karşı çıkmaktayız. 

Saç Botoksu Nasıl Yapılır


  • Saçlarınız öncelikle kuaför tarafından şampuan ile iyice yıkanmaktadır. 
  • Saç botoksu ürünü saçlara  köklerinden uçlara kadar sürülür. 
  • Geniş ağızlı kolay fön tarağı ile kurutulur.
  • Bütün saçınıza fön çekilir. 
  • Sonrasında saçın yapısına göre ayarlanacak ısıda düzleştirilir.
  • Kalıcı bir fön sağlar. 
Yukarıdaki saç botoksu uygulaması hakkında belirtmek gerekir ki uygulanan ısı ve saçı düzleştiren kimyasal maddeler sağlık açısından yararlı değildir. 


Keratin Bakımı


Saçlar istenen kıvama ulaşana dek 5 yıkamada bir saçlara keratin bakımı gerçekleştirilebilir. Saçlar istenen seviyeye ulaştıktan sonra ise ayda 1 kez veya 2 ayda 1 kez keratin bakımı gerçekleştirilerek saçı yıpratıcı etkilere karşı koruma sağlanabilir. Eğer keratin bakımından sonra, evde de iyi şampuan, saç kremi, maske ve serum alışkanlıkları edinilir ve sürdürülürse, bakımın etkisi artarak saçlar daha sağlıklı, oldukça hacimli ve canlı bir görünüme kavuşacaktır.(kaynak: https://bakimlisac.wordpress.com/2017/08/04/saca-keratin-bakimi-nasil-yapilir/)
Yukarıdaki anlatılan keratin bakımında yüksek ısı ve formaldehit kullanımı mevcut değildir. Bundan kaynaklı doğal keratin bakımı saçlar açısından çok daha sağlıklıdır. Saçlarınızı düzleştirmediği belirtilmiş olmasa da yazıda saç düzleştirme ve ısı kullanımı hakkında bilgi verilmemektedir. Saç bakımında sadece ayda 1-2 kez keratin kullanımı gerekli olduğu söylenmiştir. Keratin bakımı saçlardaki keratinin azalmasından kaynaklı zorunlu bakımlardan biridir. Diğer yandan aşağıda keratin botoksu adı altında geçen ve saçlara zarar veren bakım hakkında da bilgiler vereceğiz. 

Keratin Botoxu


Keratin botoksu keratin adı altında yapılan ve  ısı, formaldehit kullanımı ile  kalıcı saç düzleştirme vaadiyle yapılan bu işlemler genel sağlık ve saç sağlığı açısından uzun vadede sorunlar yaratabilmektedir.


Yukarıdaki yazımızdan anlaşılacağı üzere saçlarınıza eğer ısı uygulaması fazlaca uygulanıyorsa ve saçlarınıza madde sürüldükten sonra bu işlem yapılıyorsa ; muhakkak içerisinde başka ne barındırdığını sormanız gerekir.


Saça Keratin Bakımı yazımıza da bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder