18 Ağustos 2017 Cuma

Kış Aylarında Saç Bakımı


Kış aylarında saçlar soğuk hava koşullarından iyice yıpranmaktadır. Üstüne bide saçlarımızı korumak için taktığımız koruyucu berelerden kaynaklı saçlar elektiriklenmekte ve sürtünmeden kaynaklı hasara uğramaktadır. Ayrıca saçlarınızın daha az yıkanması, daha az bakım yapılması gibi durumlardan kaynaklı saçlarınız iyice kendini kaybetmektedir. Bundan kaynaklı kış aylarında saç bakımı yazısı sizler için ele aldık ve koruyucu kış maskesi, saç yıkaması hakkında bilgiler vereceğiz. İyi okumalar dileriz. 

Soğuk Havalarda Saç Bakımı

Soğuk Havalarda Saç Bakımı

Kış mevsiminin gelmesi ve havaların soğuması özellikle bayanların saç problemleriyle karşılaşmasına neden olmaktadır. Soğuk, rüzgar, saçı sımsıkı tutan şapkalar ve bunun gibi pek çok etken saçlarda kurumaya, yıpranmaya ve dökülmeye sebebiyet vermektedir. Bu sebeple saçlara özel bir bakım yapılmalıdır.  Kış aylarında saç bakımına önem verilmesi gerektiğini dile getiren uzmanlar, bakıma en çok ihtiyaç duyan saçların,  kuru saçlar olduğunu belirtiyor. Kuru saçlara sahip olan kişilerin besleyici şampuanlar kullanmasını öneren uzmanlar, ayrıca haftada 1 kez bitkisel yağlarla bakım kürü uygulanmasını, mümkün olduğunca saçların kurutma makinesi ile kurutulmamasını tavsiye ediyor. Eğer ince saçlara sahipseniz ve saçlarda kırılma yaşıyorsanız, gerekmedikçe boya ve kimyasal içerikli işlemleri yaptırmamalısınız. Uzmanlar bu tür saçlara sahip kişilerin doğal içerikli ve nemlendirici özelliğe sahip ürünler kullanmasını tavsiye etmektedir.

Koruyucu Kış Saç Maskesi 


  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 yemek kaşığı badem yağı
  • 1 yemek kaşığı argan yağı

Bütün malzemeleri metal olmayan bir kapta karıştırın. Saç diplerinden başlayarak saç uçlarına kadar bütün saçınıza yedirin. 1-2 saat kadar bekletin. Ilık su ve sülfatsız bir şampuanla yıkayın.  Kış ayları için koruyucu saç maskesiyle saçlarınız kökten uca beslenecektir. Hem saçlarınızın kurumasını hem de saç dökülmesini önler.   Bu uygulamayı haftada bir kaç kere yapabilirsiniz.



Kış Aylarında Saç Yıkama

Saçlarınızı çok sık yıkamayın. Özellikle kış aylarında... Saçları fazla yıkamak saçı kurutur, kuruyan saçların kırılarak yıpranmasına neden olur. 3 günde bir saçları yıkamak büyük şehir yaşamanın kirli havasında zorunludur.   Saçınızı yıkarken ılık su kullanmaya özen gösterin. Saç dipleri ve saç üzerinde yer alan asit ve koruyucu lipit tabakayı erittiği için saçınızı çok sıcak suyla yıkamayın.

Saç kurutma makinesinde yüksek sıcaklık ve fön, saça çok zarar verip saçı yıpratır, bu nedenle mümkün oldukça bundan kaçının.  Saçlarınızı çok sıkı tutacak şekilde bağlamayın bu saça zarar vererek saçlarınızın kopmasına yol açar.  Saç derinize ve saç tipinize (normal, kuru, yağlı) göre şampuan seçin. İkisi bir arada şampuanları kullanmayın. 

Şampuan seçiminde özellikle dikkatli olun. Sülfatsız şampuan ve SLS içermeyen şampuanları tercih edin. Saç kreminizin de mümkün olduğunca doğal olmasına özen gösterin.  İkisi bir arada şampuanların kullanımında saç kremi saçta kalması gerektiğinden daha az süre kaldığı için nemlendirme etkisi yeterince olmaz. Saçlarınız çok fazla dökülüyorsa doktorunuza baş vurun ve onun önerdiği ilaçları kullanın.


Evde Saç Bakımı yazımıza da bakabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder