18 Ağustos 2017 Cuma

Saçlar Hakkında En Sık Sorulan Sorular


Saç bakımı oldukça ciddi bir konu olmasından kaynaklı kadınlar tarafından ince elenip sık dokunmaktadır. Kadınlar bundan kaynaklı saç bakımı hakkında sorular sorarken dikkatli davranmakta ve detaylı bilgi istemektedirler. Sizlere bu yazımızda kadınların saç bakımında sordukları soruları derledik iyi okumalar dileriz. 

Saçlar Hakkında  En Sık Sorulan SorularŞampuan Markası Önemli mi ? 



Aslında, proteinler ve keratin gibi aktif bileşenlerin konsantrasyonlarından, her bir markanın taşıdığı kimyasal yüke kadar değişen farklılıklar şampuanlarvardır. Salonlarda kullanılan profesyonel şampuanlar , saç  derisi ve kıl folikülüne daha az zarar veren 4.5 ile 6.5 arasında bir pH'a sahiptir . Tabii ki burada  zararlı maddeler içermeyen organik şampuanları tercih etmek de önemlidir. SLS ve paraben içermeyen şampuanların zararları da artık herkes tarafından bilinmektedir. Yani markadan çok ürünün içeriği önem arz etmektedir. 

Saçlarımın Daha Hızlı Büyümesine Yardımcı Olacak Bir Şampuan Var Mı?



Üzgünüm ama  hayır. Topikal olarak uygulayabileceğiniz hiçbir şey saçlarınızın daha hızlı büyümesine yardımcı olmayabilir. Bazı ürünler saçları güçlendirerek kırılmayı durdurmaya yardımcı olurken, saçlarınızın daha hızlı büyümesini istiyorsanız, daha iyi beslenme yoluyla içten dışa yapmak zorundasınız: demir ve çinko (ıspanak, somon, mercimek ve örneğin yumurtalar, folat ve B vitaminleri (kahverengi pirinç ve tam tahıllarda bulunur) ve Omega 3 (yağlı balık ve cevizlerde bulunur) özellikle yararlıdır.

Saçımı Her Gün Yıkamalı Mıyım?


Hayır ama yıkama sıklığının bireyler arasında değiştiğine ve saç  derisi tarafından salgılanan sebum miktarına ve aktivitelere bağlı olduğuna dikkat edin. Her insanın saçlarını her gün yıkaması gerekli değildir ve  aslında her gün saçlarımızı yıkamak kötüdür.    Saçınızı her gün yıkarsanız, kimyasallara maruz kalmanızı en aza indirmek ve saçınıza zarar vermeyi azaltmak için pH dengeli bir kimyasal olmayan şampuan kullandığınızdan emin olun. 


Maskeleri  Daha Uzun Süre Bırakmak, Daha Fazla Etki Anlamına Mı Geliyor?


Bir dereceye kadar evet. Islak saçlarda duştan birkaç dakika sonra muhtemelen penetrasyonu maksimuma çıkartmış olursunuz. Derin bir nemlendirme istiyorsanız, Argan yağı gibi doğal yağ seçin. Saçınızın en kuru kısımlarına uygulayın, bir duş başlığı takın ve birkaç saat   bırakın  daha sonra iyice durulayın.

Düzenli Şampuanlama Saçlarımı Yağlı Yapabilir Mi?



Hayır. Saç derisi üzerinde hormonal değişiklikler, genetik, ter ve sürtünme, doğal saç yağlarının üretimini arttırır,   şampuan etki etmez.


Saçın  Belirli Şampuanlara Alıştığı ve Daha Az Etkili Hale Geldiği Doğru Mu?



Hayır. Malzemeler zamanla hala etkili olmalı; ancak, sıkça kullanıyorsanız bir üründen kalıntı biriktirebilirsiniz. Arındırıcı bir şampuan veya bir bardak sirke veya limon suyu saçların üzerine dökülür ve duşta yıkanarak durulanır.

Şampuanlar Bölünmüş Uçları Gerçekten Düzeltir Mi?



Hayır. Bu bir pazarlama hilesi. Bir saç parçalandığında, yapabileceğiniz tek şey uçları  kesmektir. Bu ürünlerin yaptığı  silikon esaslı bir bileşenle birlikte 'yapıştırıcı' olmaktır, ancak bunların saçınızda  kuruduklarını ve düzenli kullanımın daha fazla bölünmüş uçlara neden olabileceğini unutmayın!

Saç Boyalarının Kansere Neden Olabileceği Doğru Mudur?


Emin değiliz. Saç boyaları ile mesane kanseri , meme kanseri , lösemiler ve lenfomalar dahil çeşitli kanserler arasında birçok bağlantı yapılmıştır . Ancak saç boyalarının bu kanserlerden herhangi birine neden olabileceğine dair% 100 kesin kanıt yoktur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder