28 Kasım 2017 Salı

Evde Saç Bakımı

Siz değerli okurlar için evde saç bakımı taktikleri konusunda bir yazı hazırladım. Saçlarımız hem biz kadınlar hem de erkekler için çok önemli bir aksesuardır.Saçlarımıza doğal , sağlıklı ve evde uygulayacağımız bakımla sağlıklı ve güzel görünümüne kavuşturabiliriz. Saçlarımız hem yukarıda bahsettiğimiz gibi aksesuarımızdır bununla birlikte vücudumuzun önemli bir parçasıdır. Bundan kaynaklı saçlarımıza çok özenli ve dikkatli davranmamız gerekir. Öyle saçımızı süpürge etmek doğru değildir sizin anlayacağınız.  Yazımızda başlıktan da anlayacağınız gibi ufak taktiklerle saçlarımızın sağlığını korumak için neler yapabileceğimizi aktaracağım. İyi okumalar.


Saçlarımızı Yıkarken Dikkat Edilmesi Gereken Durumlar 


Evde Saç Bakımı
Pek çoğumuz duş almayı saç bakımının bir parçası gibi algılamayız fakat  aslında saçlarımıza en çok uyguladığımız uygulama elbette ki yıkamaktır. Bu durum doğru saç yıkama teknikleri uygulayarak saçlarımıza ihtiyaç duyduğu özeni göstermemizi noktasında hayati önem taşımaktadır. Eminiz pek çok yerde duymuşsunuzdur, ancak saçları her gün yıkamanın saç derisindeki doğal yağların yapısına ve dolayısıyla saç sağlığına büyük ölçüde zarar verdiğinin altını çizmek istiyorum. Üstelik saçınızı yağlı ve kirli bir görünümden koruduğunu düşündüğünüz yıkama işlemi her gün, özellikle de sıcak suyla yapıldığında ilerleyen zamanlarda önüne geçilemeyen daha ciddi bir yağlanma ve dökülme sorununa sebep olmaktadır.  Saç yıkamanın en doğru şekli haftada 2-3 kez ya da en azından gün aşırı olarak, ılık veya mevsim uygunsa soğuk suyla ve saç tipi gözetilerek SLS'siz şampuan ve saç kremi kullanılarak uygulanandır.



Duşta Saç Bakımı


Eğer saçlarınızda aşırı yağlanma gibi bir sorunla karşılaşmıyorsanız ve evde saçlarınız sarılı biçimde saatler geçirmenizi gerektiren saç bakımı ritüellerine zamanınız yoksa duş sırasında da saçlarınıza gerekli bakımı uygulayabileceğiniz bir yöntemi aktarmak istiyorum. Banyoda saçlarınızı şampuanlayıp duruladıktan sonra saçlarınızda kalan suyu elinizle sıkın. Saçınızı havluyla kurulama kısmını atlayın, zaten   saçlarınızın nemli olması daha sağlıklı olacaktır. Saçınızın fazla suyunu aldıktan sonra parmaklarınızın ucuna bir miktar zeytinyağı, hindistan cevizi yağı ya da tatlı badem yağı alıp parmaklar yardımıyla saçlarınıza uygulayın. Bu yağlardan yalnızca birini kullanabileceğiniz gibi iki ya da üç tanesini küçük bir şişede karıştırarak da uygulamanız faydalı olacaktır. Her zaman kullanmayı tercih ettiğiniz saç kremi ya da yumuşatıcı bakım ürününün de yağlı saçlarınıza uygulayın ve vücudunuzu yıkama aşamasına geçin. Saçınızda bu şekilde 2-3 dakika kadar beklettiğiniz karışımı duştan çıkmadan önce normal biçimde durulayın. Haftada bir kez banyo esnasında uygulayacağınız bu basit yöntem saçlarınıza güç, ışıltı ve bakımlı bir görünüm kazandırmaya yetecektir.

Saçlarınızı Kurutmayın Saçlarınıza Can Katın


Evet, doğru yanlış yazmadım, imkanınız olduğu noktada saçlarınızı kurutmamalısınız. Evde kullandığımız basit kurutucular bizlere saç düzleştiricilerden ya da yüksek sıcaklıktaki kuaför maşalarından daha masum görünseler dahi aslında saçlarımızı haftada 3-4 kez onların ısısına maruz bırakmakla çok büyük hata yapıyoruz. İster kimyasal bir işlem uygulama, ister şekillendirme, ister kurutma, ister yıkama amacıyla olsun doğal olmayan ısı saçların en büyük düşmanlarından biridir. Bu nedenle saçlarınızın sağlığını uzun süre korumasını, özellikle saçlarınızdaki kırık ve çatlak oluşumunun mümkün olduğunca gecikmesini hedefliyorsanız mümkün olduğunda saçlarınızı ılık havluyla kurutmalısınız. Mevsim yazsa ve hasta olacağınızdan endişelenmiyorsanız herhangi bir saç kurutma yöntemi uygulamadan onları oldukları gibi kurumaya bırakmanız çok faydalıdır. Eğer evden acilen çıkmanız gerekiyorsa ya da mevsim nedeniyle saçlarınızı ıslak bırakmaktan korkuyorsanız kurutucunuzun en düşük ayarını kullanmayı kendinize iş edinin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder