25 Haziran 2018 Pazartesi

Kalıcı Saç Düzleştirme Yöntemleri

Kalıcı saç düzleştirmesi hakkında bilmeniz gereken birkaç şey bulunmaktadır. Öncelikle kalıcı bir göreceli terim olduğunu biliyorsunuz, saçlarınız bakımla düz kalacaktır ve sadece daha fazla saç çıkana kadar bu durum devam etmektedir. Yeni büyüme düz olmayacaktır. Düzleştirilen saçlarınızı pürüzsüz ve sağlıklı tutmak için bakım önemlidir. Çünkü saçlarınız düz kalması için kimyasallar kullanılmaktadır ve oldukça yoğun ısılar altında yapılmaktadır. 

Kadınlar uzun, güzel, ışıltılı ve düz görünümlü saçlara sahip olmayı severler. Bunu elde etmek için farklı şeyler denemek isterler  ve kalıcı saç düzleştirme bunlardan biridir.  Saç düzleştirmeyi kalıcı olarak tercih etmeden önce, ne anlama geldiğini bilmenizde bizim açımızdan önemlidir. Çünkü artık ciddi sağlık sorunlarına neden olan durumlar vardır. 


Kalıcı Saç Düzleştirme Nedir?


Kalıcı Saç Düzleştirme Yöntemleri
Kalıcı saç düzleştirme dalgalı buklelerinizi, günlük olarak bir şekillendirici kullanmadan düz eden saçlar vermek için kimyasal tedaviler kullanarak kalıcı olarak giderir. Bunu yapmanın birkaç yolu olmasına rağmen genelde keratin tedavileri ile bu yapılmaktadır.   Salonlarda ilk önce saçınızın üstünde sodyum ve formaldehit bazlı bir ürün kullanılır ve keratin yapısını kırıp daha kolay yönetilebilir hale getirir. İkincisi, keratin hareketini nötralize etmeye yardımcı olan bir oksidan, saçınızın liflerini istenilen şekilde ayarlamak için eklenir.


Kalıcı Saç Düzleştirme Fiyatları


Genellikle salon ve marka seçiminize göre 400- 600 civarındadır.  

Kalıcı Saç Düzleştirme Yöntemleri

Kalıcı saç düzleştirme yöntemleri aşağdadır. Bir kaçının yöntemi farklı olsa da genelde formaldehit ve türevlerinin ısı yardımı ile saçlara uygulanması sonucu saçları düzleştirme işlemi yapılmaktadır. 

Japon Doğrultma


En yaygın salon prosedürüdür ve altı aya kadar düz saçlar elde etmenizi sağlar. İlk adım, saç tellerinin durumuna göre belirlenen bir süre boyunca saçlara krem ​​uygulamaktır. Daha sonra saçlara sıcak saç maşası uygulanır. Bundan sonra saçta ek bir kimyasal ayarlanır ve saç kremi ile durulanır, nihayet saç  düz ve pürüzsüz kalır.

Keratin Saç Düzleştirici


Bu biraz daha kısa bir süre alır, ancak aynı zamanda saç düzleştirilmesi için daha az aşındırıcı bir yaklaşımdır. Keratin saç düzleştirici , Brezilyalı saç düzleştirici olarak da bilinir. Keratin saç düzleştirme işlemi basittir, keratin solüsyonu ve formaldehit karışımı saça uygulanır ve daha sonra düzleştirme için maşa veya fön makinesi ile saçlar kurutulur ve fönlenir. 

Soğuk Yumuşatma


Saçları düzeltmek için aşırı ısıdan çok kimyasallara dayanan bir süreçtir. Soğuk yumuşatma kalıcı olarak kabul edilir; Ancak, termal şartlandırma yöntemlerinden biraz daha az zaman alır.

Saç Relaxer


Saç relaxer, en uzun süre olan ve  kıvırcık saçları evcilleştirmek için kullanılan bir yöntemdir. En uygun maliyetlidir, ancak boyanmış veya aşırı işlenmiş saçlara yapılamaz.  İşlem, farklı kimyasallarla soğuk yumuşatma işlemine benzer.


Evde Saç Düzleştirme


Evde kalıcı saç düzleştirme tedavileri , kendi saçlarını nasıl yapacağına dair bilgi sahibi olan kadınlar için iyidir. Aynı zamanda salon tedavisinden daha ekonomiktir. Evde tedaviler, yukarıdaki tedavilerle aynı işlemleri takip eder, ancak işlem saçları üzerinde dikkatli kullanılmamalıdır. Evde tedaviler 30-250 tl fiyat aralığındadır. Lakin biz yine de belirtelim ki kimyasal içeriği olmayan saç düzleştirme işlemi yoktur ve bundan kaynaklı saçlarınıza ve sağlığınıza zarar verebilirsiniz. 

Bu saç düzleştirme süreçleri, saçları düzgün ve pürüzsüz ve parlak kilitlere dönüştürebilir, ancak saçın işlenmesinde kalıcı hasarlara neden olabilir ve her zaman aşırıya kaçmamak için dikkatli olun.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder